Bli med inn dette unike hjemmet

Bli med på besøk til arkitekt Margit-Kristine Solibakke Klev, som har bygget huset sitt inne under tak i et kjempestort drivhus. Ute har hun en stor kjøkkenhage og inne i drivhuset har hun en skog av frukttrær, bærbusker og urter. Familien er selvforsynt med grønnsaker hele sommeren, men drømmen er å bli selvforsynt året rundt.

Margit-Kristine jobber til daglig som arkitekt i et eget byrå og har tegnet drivhuset familien nå bor i selv. Da hun planla huset, hadde hun et ønske om å ha mer farger, mønstre og materialitet enn det hun vanligvis bruker i praksisen sin og tok derfor kontakt med fargedesigner Dagny Thurmann-Moe i Koi fargestudio. Sammen har de laget denne unike perlen som har fått internasjonal anerkjennelse. Kikk gjennom bildene og bli inspirert.

 
 
Foto: Nadia Norskott

Foto: Nadia Norskott

 

Noe av det mest karakteristiske med huset er det rosa claystonegulvet som dekker hele første etasje og også gulvet og disken i selve drivhuset. Claystone er en dekorpuss laget av leire og kalk, som er naturlige og miljøvennlige materialer. Dekorpussen egner seg like godt på gulv som på vegg. Fargen som er valgt er Charlune.



I øverste etasje finner vi en herlig og frodig takterrasse. Også her er det valgt friske nydelige farger. Flisene på disken er Zellige fliser fra Souk i farge nr 22.


Zelligefliser er marokkanske fliser laget av brent leire. Den uperfekte glasserte overflaten gjør hver enkelt flis unik. Flisene er håndlagete og vil variere noe i farge, dette skaper en livlig variasjon og et nydelig spill i fargetonene. Flisene er veggfliser som passer utmerket på alle veggflater som vil ha et unikt preg. Bejmatflisene er egnet både for gulv og vegg.

Drømmer du om å skape en fargerik oase selv? Her er den vakre flisen som er brukt på benken på takterrassen.


Zellige Rosa/nr 22
fra kr 50,00