Claystone

Claystone er et patentert produkt fra kvalitetsleverandøren ClayLime. Produktet kan påføres en rekke ulike typer underlag og gir et ettertraktet fugefritt og betonglignende utseende. Claystone er basert på det naturlige mineralet lutitt som utvinnes i europeiske gruver. Dette er en puss som er miljøvennlig, innemiljøvennlig og gir fantastiske overflater. Produktet er brukervennlig og godt å arbeide med. Pussen får du i en rekke farger og kan bearbeides til å gi ulike finisher.

Slitestyrken er usedvanlig god, et Claystone-gulv tåler hard bruk. Claystone kan brukes på vegger, gulv, tak, benkeplater, peis eller nisjer som du ønsker å bygge inn. Kan påføres over eksisterende fliser for en enkel baderoms- eller kjøkkenfornyelse. 

Claystone er i bruk i en rekke offentlige og private prosjekter og vi kan vise til flere ulike referanseprosjekter. Vi har selv lang erfaring med påføring av Claystone og kan gi råd og veiledning om de ulike bruksmåtene.

Et godt forberedt underlag er avgjørende for et godt resultat med alle våre pussprodukter. En slett og stabil overflate er viktig, sprekker og ujevnheter i underlaget vil komme gjennom pusslaget, så det lønner seg å gjøre et godt grunnarbeid. Pass på at underlaget er godt rengjort, stabilt, tørt og uten spor av olje, fett, gammel farge eller andre substanser som kan påvirke heften. Underlaget skal alltid primes med Perfect Primer før påføring av ClayStone.

Alle underlag som er stabile og uten sprekker kan brukes som underlag for Claystone. Her er noen eksempler på hvordan underlaget bør forbehandles:

  • MDF plater: Sparkle, forsterk og forsegle alle sprekker med for eksempel fiberremser. Slip gjerne vekk ujevnheter før priming. 

  • Ciporex Block: Tett sprekker, jevn ut flaten med sementbasert fliselim. Prime med Perfect Primer. 

  • Gipssplater: Sparkle, forsterk og slip alle sprekker og ujevnheter. Bruk for eksempel fiberremser på alle ujevnheter. Prime med Perfect Primer 

  • Isoleringssplater: ClayStone kan bruker på for eksempel Lux-elementer under forutsetning av at de er montert ihht anbefalinger fra produsent. Jevn overflaten ut med en sementbasert sparkel eller fliselim. 

  • Treplater : Avfett overflaten og fjern evt voks Slip malte eller lakkede overflater. Sparkle og slip ujevnheter og sprekker. Prime med Perfect Primer. 

  • Fliser: Avfett overflaten. For å unngå markerte fuger etter flisene skal først fugene forsegles. Dette gjøres for eksempel med en fuktsperre som påføres fugene med pensel. Siden skal hele overflaten bredsparkles med fliselim eller en sementbasert sparkel. Prime alltid flisene før sparklingen med en primer som brukes til fliselegging. Snakk med fliseforhandler om hvilke produkter de har til dette. 

  • Benkeplater: Bruk for eksempel MDF som underlag. Sparkle, forsterk og forsegle alle sprekker med fiberremser eller lignende. Slip gjerne vekk ujevnheter før priming. Puss ned alle ytterhjørner for økt holdbarhet. Prime med Perfect Primer. 

LEGGEANVISNING: Last ned leggeanvisning for Claystone her

DATABLAD: Last ned datablad for Claystone her

DATABLAD: Last ned datablad for JES-05/JES-010 her

DATABLAD: Last ned datablad for Perfect Soap her

DATABLAD: Last ned datablad for Perfect Wax her